antarktisk_Gurka_soppa_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kall gurksoppa med kycklingmacka

60 min | Enkelt

Läskande gurksoppa med smak av citron och jalapeno samsas med god kycklingmacka på bakade kycklinglår. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Kycklingmacka

2 dl
paprikapuré
1 knippe
mynta, finhackad
salt och peppar
1 st
baguette, delad i 4

Gurksoppa

1 st
gul lök, hackad
3 st
gurka, grovhackade
1.5 liter
kycklingfond
1 st
jalapeno, finhackad
50 g
smör
0.5 knippe
gräslök, fint skuren
2 st
citroner, saften
2 dl
grädde

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Läskande gurksoppa med smak av citron och jalapeno samsas med god kycklingmacka på bakade kycklinglår. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Kycklingmacka

Sätt ugnen på 130 grader. Krydda kycklingklubborna med salt, peppar och paprikapuré.

Baka i ugnen i ca 40 minuter. De är färdiga när köttet lätt släpper från benen eller temperaturen nått 82 grader.

Låt kycklingen svalna. Riv den sedan i strimlor med två gafflar. Se upp så att du inte får med brosk eller benbitar. Blanda kycklingen med mynta. Dela baguetten och fyll med kyckling.

Gurksoppa
Skala och tärna löken och hacka gurkorna grovt. Smält smöret i en stor panna och fräs löken på medelvärme i 4–5 minuter, eller tills den mjuknat. Tillsätt gurkan och jalapeñon, sänk till låg värme och fortsätt att koka i 5 minuter.

Tillsätt kycklingfonden, låt koka upp och sänk sedan värmen igen. Krydda väl med havssalt och svartpeppar och låt puttra i 5 minuter.

Hacka och tillsätt gräslök och bladpersilja, pressa i citronsaften och koka i ytterligare 5 minuter. Låt soppan svalna i en skål till rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen.

Vispa i grädden innan servering och smaka av med salt och peppar