Grekiska kycklingfärsbiffar med fetaost och citronyoghurt
Ingredienser
Grekiska kycklingfärsbiffar
Citronyoghurt
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smakrika kycklingfärsbiffar med inspiration från Grekland.
Så här gör du
Grekiska kycklingfärsbiffar
Blanda kycklingfärsen med ägg, smulad fetaost, kryddor, olivolja och rivet citronskal i en bunke. Salta och blanda till en jämn och fin färs. Forma små biffar och stek dessa i en panna med olivolja i 3-4 minuter på varje sida. Biffarna ska vara minst 70 grader i innertemperatur.
Citronyoghurt
Rör ihop grekisk yoghurt med citronskal, olivolja och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera biffarna på tortilla eller i pitabröd tillsammans med citronyoghurten, ajvar (kan uteslutas), skivad gurka och rödlök. Ät gärna tillsammans med en tomat- och paprikasallad.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål