bröstfile_tonkatsu_1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp

30 min | Enkelt

Tonkatsu på kycklingfilé blir väldigt gott och frasigt. Bra japansk streetfood.

Ingredienser

Tonkatsu på kycklingfilé

2 dl
vetemjöl
5 st
ägg, uppvispat
1 liter
pankoströbröd
salt

Kålsallad

500 g
röd spetskål, strimlad
100 g
salladslök, strimlad
2 msk
rostade sesamfrön
30 g
risvinäger
10 g
sesamolja
30 g
soja
salt

picklad svamp

125 g
ättika
250 g
socker
250 g
vatten
2 st
chili, skuren i bitar
25 g
soja
600 g
svamp, gärna shitake

Sojamajonnäs

250 g
majonnäs
30 g
soja
30 g
dijonsenap

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Tonkatsu på kycklingfilé blir väldigt gott och frasigt. Bra japansk streetfood.

Så här gör du

Banka ut kycklingfiléerna tunt. Panera i mjöl med salt, ägg och därefter pankoströbröd. Fritera i ca 3-4 min i 180 grader olja. Skiva upp

Strimla kålen och blanda ihop ingredienserna till till kålsalladen.

Koka upp lagen till svampen. Fördela svampen i mindre bitar och slå över den varma lagen över svampen. Låt stå i minst 30 min.

Vispa ihop ingredienserna till sojamajonnäsen.

Servera tonkatsun på kycklingfilé  med kålsalladen, sojamajonnäs, picklade svampen gärna tillsammans med nykokt ris och en limeklyfta.