Tarte flambé Pizza från Alsace
20 min | Enkelt
Ingredienser
Tarte flambé
200 g
Kycklingbacon
Valfri pizzadeg
300 g
Philadelphiaost
2
gula lökar, skivade
150 g
riven ost
2 msk
olivolja
1 msk
timjan, hackad
1 msk
rosmarin, hackad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tunn och härligt spröd pizza med ursprung i Alsace. Tarte flambé är inte baserad på tomatsås, utan krämig färskost och lagrad ost i kombination med söt lök och salt kycklingbacon.
Så här gör du
Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pizzadegen tunt på en smord plåt. Stryk ett lager med Philadelphiaost ända ut i kanterna.
Skiva lök och fördela den jämnt över pizzadagen. Salta, peppra och ringla över olivoljan.
Strimla kycklingbacon och fördela över botten. Strö riven ost över.
Grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Hacka under tiden timjan och rosmarin fint.
Ta ut pizzan och strö örterna över.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål