klubbfile_kål_1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Smörstekt klubbfilé med svartkål och dragon

60 min | Enkelt

En perfekt dagens lunch med klubbfilé, dragon och svartkål

Ingredienser

Klubbfilé

smör och olja till stekning
4 klyftor
vitlök
salt och peppar

Svartkål

400 g
svartkål
50 g
marconamandlar, krossade
olivolja
4 klyftor
vitlök
50 ml
citronsaft
salt och peppar

Dragonsås

2 liter
kycklingbuljong
2 dl
grädde
1 dl
creme fraiche
100 g
smör
50 g
färsk dragon
15 ml
citronsaft
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En perfekt dagens lunch med klubbfilé, dragon och svartkål

Så här gör du

Klubbfilé

Bryn klubbfiléerna i smör tillsammans med några vitlöksklyftor. Ös med smöret och salta och peppra. Klubbfiléerna är klara när innertemperaturen visar 70 grader

Svartkål

Skär svartkålen grovt och fräs i olivolja tillsammans med krossade marconamandlar. Avsluta med salt, peppar och citronsaft.

Dragonsås

Reducera kycklingbuljong tillsammans med dragon till hälften. Tillsätt grädde och crème fraiche samt lite citronsaft. Salta och peppra. Sila av. Innan servering mixa i smöret med stavmixer och mixa skummigt.

Servering

Tranchera klubbfileerna och servera tillsammans med svartkålen och uppskummad dragonsås. Garnera gärna med semitorkade tomater, dragonblad och rostad potatis