Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Ingredienser
Innerfilé Provencal BBQ
Sallad Nicoise
Dijonvinägrett
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Medelhavet på en tallrik! Vår version på denna traditionella rätt från södra Frankrike består av saftiga kycklinginnerfiléer som kommer färdigkryddade med provensalska örter.
Så här gör du
Grilla kycklinginnerfiléerna i ca 3 min på varje sida tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila i 5 min.
Dijonvinägrett
Vispa ihop dijonsenap, salt, vinäger och vatten. Tillsätt sedan olivoljan under konstant vispning.
Nicoise
Dela potatisen i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Tillsätt olivolja och salt på potatisen. Tillaga i ugn på 200 °C i ca 30 min. Låt svalna.
Koka upp vatten till äggen, och låt äggen koka i 7 min. Spola därefter av
äggen i kallt vatten och skala dem. Koka haricots verts i saltat vatten
i 4 min. Skölj sedan i kallt vatten.
Skiva tomat, sallad och lök och lägg i en bunke. Tillsätt kapris, oliver, haricots verts och rostad potatis. Lägg över allt på ett serveringsfat. Toppa med ägghalvor och grillad innerfilé. Skeda över dijonvinägrett och servera gärna tillsammans med ett gott bröd.