8196_Innerfile_provencale_grund_1000x1000
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal

45 min | Enkelt

Medelhavet på en tallrik! Vår version på denna traditionella rätt från södra Frankrike består av saftiga kycklinginnerfiléer som kommer färdigkryddade med provensalska örter.

Ingredienser

Innerfilé Provencal BBQ

Sallad Nicoise

500 g
potatis, gärna sparrispotatis
olivolja och salt
4 st
ägg
150 g
haricots verts
200 g
tomater, skurna i bitar
100 g
oliver av god kvalitet
4 st
salladslök, skivad
1 st
rödlök, tunt skivad
0.5 dl
kapris
1 huvud
gemsallad, sköljd och skuren
100 g
blandad sallad, gärna rosé

Dijonvinägrett

1 msk
dijonsenap
2 msk
äppelcidervinäger
1 msk
vatten
1 tsk
salt
1 dl
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Medelhavet på en tallrik! Vår version på denna traditionella rätt från södra Frankrike består av saftiga kycklinginnerfiléer som kommer färdigkryddade med provensalska örter.

Så här gör du

Grilla kycklinginnerfiléerna i ca 3 min på varje sida tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila i 5 min.

Dijonvinägrett

Vispa ihop dijonsenap, salt, vinäger och vatten. Tillsätt sedan olivoljan under konstant vispning.

Nicoise

Dela potatisen i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Tillsätt olivolja och salt på potatisen. Tillaga i ugn på 200 °C i ca 30 min. Låt svalna.

Koka upp vatten till äggen, och låt äggen koka i 7 min. Spola därefter av

äggen i kallt vatten och skala dem. Koka haricots verts i saltat vatten
i 4 min. Skölj sedan i kallt vatten.

Skiva tomat, sallad och lök och lägg i en bunke. Tillsätt kapris, oliver, haricots verts och rostad potatis. Lägg över allt på ett serveringsfat. Toppa med ägghalvor och grillad innerfilé. Skeda över dijonvinägrett och servera gärna tillsammans med ett gott bröd.