Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling
Ingredienser
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bjud på middag och laga Markiz Taintons hela Gårdskyckling med
smak av pumpa och bourbon. Amerikanska smaker som får det att vattnas i munnen!
Så här gör du
Skala och klyfta pumpa, lägg på en ugnsplåt. Rosta pumpan i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Lägg övriga ingredienser i en kastrull och tillsätt den rostade pumpan. Koka försiktigt i ca 20 min. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra kycklingen. Pensla den på ut- och insida med pumpasåsen.
Baka i ugn på 200 grader i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader. Pensla med mer pumpasås. Baka i ytterliggare ca 45 min eller tills kycklingen fått en fin färg och innertemperaturen intill lårbenet nått 82 grader. Pensla/ös gärna fler gånger under tillagningen.
Servera med klassiska tillbehör som cornbread, brysselkålssallad, pumpa och exempelvis rostad sötpotatis. Se recept för tillbehör https://staging.kronfagel.se/recipe/tillbehor-till-host-thanksgiving-av-markiz-tainton/
Testa vår Bosarpkyckling!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål