Orientaliska kycklingvingar med kikärtsröra och svart ris
Ingredienser
Kycklingvingar och svart ris
Marinad
Kikärtsröra
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsbakade kycklingvingar med smak av spiskummin, apelsin och chilisås som dippas i en god kikärtsröra.
Så här gör du
Tina kycklingen om du använder fryst. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och blanda med kycklingvingarna och brysselkålen. Skär en apelsin och lägg allt i en ugnsfast form. Baka av i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.
Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen.
Mixa kikärtorna tillsammans med harissa, citronsaft, olivolja och salt och peppar medan kycklingen går i ugnen.
Servera kycklingen tillsammans med kikärtröran och det svarta riset. Toppa med koriander och skuren salladslök.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål