7629_Kyckling_steak_potatissallad_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

KycklingSteak Ranch med salsa verde och potatissallad

30 min | Enkelt

Vår saftigaste kycklingdetalj Kycklingsteak med amerikanska smaker tillsammans med en god salsa verde

Ingredienser

KycklingSteak Ranch

olja till stekning

Salsa Verde

1 kruka
basilika
1 kruka
persilja
0.5 dl
kapris
1 st
citron, saften
0.5 dl
olivolja
salt och peppar

Amerikansk potatissallad

800 g
kokt potatis, skuren i mindre bitar
2 stjälkar
selleri, tunt skivade
300 g
grillad inlagd paprika, strimlad
25 cm
purjolök, sköljd och skivad
2 msk
dijonsenap
1 dl
majonnäs
2 msk
olivolja
1 msk
vinäger
rostad lök

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vår saftigaste kycklingdetalj Kycklingsteak med amerikanska smaker tillsammans med en god salsa verde

Så här gör du

Kyckling

Stek kycklingsteak Ranch i olja med skinnsidan nedåt i en panna på medeltemperatur, ca 4 minuter på varje sida. Stek gärna klart den i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 70 grader. Skiva upp kycklingsteaken innan servering.

Amerikansk potatissallad

Koka potatisen och dela den. Skiva paprikan och övriga grönsaker. Smaka upp och blanda med dijonsenap, majonnnäs, olivolja och vinäger. Salta. Strö gärna över rostad lök.

Salsa verde – grön sås

Mixabasilika, persilja, kapris, olivolja och citronsaft i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

Hej, visste du att?

Ursprung Kronfågels kycklingsteak: Kycklingen är född, uppväxt och slaktad i Sverige.

Urbenad kycklingklubba 93%, vatten, salt med mindre natrium, paprika, tomat, lök, socker, vitlök, surhetsreglerande medel (E270, E330), kryddextrakt (paprika), salt, arom.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.