Marinerade spett_1_1
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingspett på två vis

60 min | Enkelt

här är två variationer på marinad till kycklingspett. En lite hetare och en frisk, kycklingspett som passar hela familjen.

Ingredienser

Trä -eller metallspett
-MANGO & JALAPENO MARINAD-
2 st
mango, skurna i bitar
2 st
lime, pressade
3 klyftor
vitlök
4 msk
olivolja
3 st
färska jalapeños. skivade
-KOKOS & LIME MARINAD-
4 dl
kokosmjölk
2 st
lime, pressade
3 klyftor
vitlök
2 msk
riven ingefära

INGREDIENSER

INGREDIENSER

här är två variationer på marinad till kycklingspett. En lite hetare och en frisk, kycklingspett som passar hela familjen.

Så här gör du

Mango & jalapeño

Blanda limejuice, pressad vitlök och olivolja i en skål.
Tillsätt kycklingbitarna och blanda väl.
Krydda med salt och peppar.
Låt kycklingen marineras i kylen i minst 30 minuter, gärna längre.

Trä kycklingbitar, mangobitar och jalapeñoskivor växelvis på grillspett.

Värm upp grillen eller en grillpanna.
Grilla spetten på medelhög värme i cirka 10-15 minuter, vänd dem regelbundet tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg.

Servera kycklingspetten varma tillsammans med en frisk yoghurtsås.
Njut av en smakrik och fräsch rätt som passar perfekt till sommaren!

Kokos & lime

Blanda kokosmjölk, limejuice, pressad vitlök och riven ingefära i en skål.
Tillsätt kycklingbitarna och blanda väl.
Krydda med salt och peppar.
Låt kycklingen marineras i kylen i minst 1 timme, gärna längre.

Trä kycklingbitarna på grillspett.
Om du använder träspett, blötlägg dem i vatten i minst 30 minuter innan grillning för att undvika att de brinner.

Värm upp grillen eller en grillpanna. Ta ut kycklingspetten ur marinaden och låt dem rinna av något. Grilla spetten på medelhög värme i cirka 10-15 minuter, vänd dem regelbundet tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg.

Servera kycklingspetten varma tillsammans med en mangosalsa.