Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Ingredienser
kycklinglårfilé
Sataysås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En thailändsk kycklingrätt på Kycklinglårfile
som är otroligt god och enkel att laga.
Så här gör du
Blanda gurkmeja, strimlade kaffirlimeblad med vitlök, fisksås och kycklinglårfiléer. Marinera i minst 30 minuter. Trä gärna Kycklinglårfiléerna på metallspett. Grilla eller stek kycklingen ca 6 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Koka alla ingredienser till sataysåsen i ca 10 min. Mixa slät. Smaka av med socker och fisksås. Späd eventuellt med mer vatten.
Rosta och strimla jordnötterna.
Servera med jasminris och en god kålsallad.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås