Kycklinggrillkorv-Bratwurst-med-kryddgrillad-blomkål,-tomater-och-salladslök
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinggrillkorvmed kryddgrillad blomkål

30 min |

Grillad kycklingkorv är ett måste till sommarens grillbufféer. Blomkål på grill blir något helt annat än om du äter den kokad - prova själv!

Ingredienser

4
Tomater, tärnade
5
salladslökar, finskurna
1
citron, skal och juice
1 dl
olivolja

Kryddgrillad blomkål

1
blomkål
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
0.5 tsk
spiskummin, malen
0.5 tsk
anchochili, malen
0.5 tsk
fänkålsfrö, malen
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Grillad kycklingkorv är ett måste till sommarens grillbufféer. Blomkål på grill blir något helt annat än om du äter den kokad - prova själv!

Så här gör du

Dela blomkålen i 8 delar och blanda med kryddor och lite olja. Grilla blomkålen på direkt värme under cirka 2 – 3 minuter och grilla sedan mjuk på indirekt värme. Det tar ca 10-15 min.

Skär blomkålen i mindre bitar och blanda den med tomater och salladslök.

Rör ihop en dressing på citron och resterande olivolja och vänd runt med salladen.

Grilla kycklingkorven och servera direkt med salladen och dressingen.

Till barnen kan man förslagsvis servera korven med bröd.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!