Kryddstekta Kycklingben med rostad potatis och mojo rojo
Ingredienser
Blomkålssallad
Mojo rojo
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingben kryddade med anchochili, spiskummin och fänkålsfrö varvas med mojo rojo och rostad potatis. Hacka upp en fräsch blomkålssallad och säg bon apetit.
Så här gör du
Blanda kryddorna, salta och peppra först kycklingbenen och vänd sedan i kryddorna. Lägg upp på plåtar och baka i 150° ugn till en innertemperatur på 82°.
Blanchera blomkålen i saltat vatten och kyl av i isvatten. Blanda med ärtor, paprika, citron, olivolja och smaka av med salt och peppar. Toppa salladen med persilja och solrosfrön.
Blanda potatisen med olivolja, salt och peppar. Baka mjuka i 180° ugn.
Mojo rojo
Rosta paprika, chili, schalottenlök och vitlök i 200° ugn ca 10 min. Låt svalna. Mixa sedan med vinägern, äggula, spiskummin och tillsätt oljan droppvis. Smaka av med salt.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås