Kryddstark Pulled Chicken med rödkålssallad på smörstekt surdegsbröd
Ingredienser
Pulled chicken
Rödkålssallad
Till servering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Pulled chicken, krydda och mycket kärlek. Smörstekt surdegsbröd piffar upp mackorna till något alldeles extra.
Så här gör du
Sätt ugnen på 130°. Krydda låren med kryddnejlika, kanel, ingefära, stjärnanis och anchochilipulver.
Baka i ugnen i cirka 40 minuter. De är färdiga när köttet lätt släpper från benen.
Låt köttet svalna. Riv det sedan i strimlor med två gafflar. Se upp så att du inte får med brosk eller benbitar.
Skiva lök och vitlök. Låt det svetta i en kastrull under cirka 10 minuter. Blanda med kycklingkött och BBQ-sås, smaka av med salt och peppar.
Strimla kålen fint och salta lätt. Pressa ur vätskan med händerna och blanda med apelsin, citron och chili. Smaka av.
Skiva surdegsbrödet och stek det i smör så att det får en fin yta. Arrangera kycklingen tillsammans med kålsallad, majonnäs och skivad salladslök.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål