Kryddstark-Pulled-Chicken-med-rödkålssallad-på-surdegsbröd
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddstark Pulled Chicken med rödkålssallad på smörstekt surdegsbröd

45 min | Medelsvårt

Pulled chicken, krydda och mycket kärlek. Smörstekt surdegsbröd piffar upp mackorna till något alldeles extra.

Ingredienser

Pulled chicken

8
Kycklinglår
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
1 dl
BBQ-sås
kryddnejlika, kanel, ingefära
stjärnanis, anchochilipulver

Rödkålssallad

0.5 huvud
rödkål
1
apelsin
1
citron
10
salladslökar
1
röd chili

Till servering

0.5 limpa
surdegsbröd
smör till stekning
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Pulled chicken, krydda och mycket kärlek. Smörstekt surdegsbröd piffar upp mackorna till något alldeles extra.

Så här gör du

Sätt ugnen på 130°. Krydda låren med kryddnejlika, kanel, ingefära, stjärnanis och anchochilipulver.

Baka i ugnen i cirka 40 minuter. De är färdiga när köttet lätt släpper från benen.

Låt köttet svalna. Riv det sedan i strimlor med två gafflar. Se upp så att du inte får med brosk eller benbitar.

Skiva lök och vitlök. Låt det svetta i en kastrull under cirka 10 minuter. Blanda med kycklingkött och BBQ-sås, smaka av med salt och peppar.

Strimla kålen fint och salta lätt. Pressa ur vätskan med händerna och blanda med apelsin, citron och chili. Smaka av.

Skiva surdegsbrödet och stek det i smör så att det får en fin yta. Arrangera kycklingen tillsammans med kålsallad, majonnäs och skivad salladslök.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!