Italienska köttbullar av kyckling i tomatsås med quinoasallad
Ingredienser
Italienska köttbullar
Tomatsås
Quinoasallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klimatsmarta italienska köttbullar av kyckling. Kycklingköttbullarna smakar ljuvligt av rivet citronskal och timjan, serverat i en mustig italiensk tomatsås.
Så här gör du
Italienska köttbullar: Blötlägg ströbrödet i vatten under cirka 5 minuter.
Blanda alla ingredienser till en fast smet. Rulla köttbullar och stek i panna.
Lägg ner i den kokande tomatsås, och låt koka färdigt. Om du inte gör tomatsåsen kan du eftersteka i ugnen på 100°.
Tomatsås: Finhacka löken och fräs i en kastrull under cirka 2 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs i ytterligare 1 minut.
Tillsätt tomaterna och timjan, koka cirka 10 min på svag värme.
Lägg i köttbullarna och låt dessa bli färdiga i tomatsåsen.
Smaka av med salt, socker och nymalen svartpeppar. Passera genom grovmaskig sil.
Quinoasallad: Koka quinoa mjuk i buljongen under cirka 20 minuter. Låt svalna och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
Dags att servera.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål