Ingefärswokade-kycklingstrimlor-med-marinerad-rödkål-och-risnudelsallad
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ingefärswokade kycklingstrimlor med marinerad rödkål och risnudelsallad

min | Enkelt

Strimlad lårfilé kryddad med ingefära och wokad i wokpanna blir en riktig höjdare. Servera med marinerad rödkål och toppa en utsökt asiatisk risnudelsallad.

Ingredienser

1.5 kg
Strimlad lårfilé
Salt och peppar
3 msk
ingefära, riven
1.5 kg
rödkål, strimlad
1.5 dl
limejuice
1.5 dl
sesamolja
2 msk
fisksås
3 msk
Kikkoman soja
1 kg
risnudlar
200 g
gurka, strimlad
200 g
rättika, strimlad
10 g
röd chili, hackad
50 g
koriander, grovhackad
3 msk
ketjap bentang
3 msk
sweet chilisås
3 msk
sesamfrön, rostade

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Strimlad lårfilé kryddad med ingefära och wokad i wokpanna blir en riktig höjdare. Servera med marinerad rödkål och toppa en utsökt asiatisk risnudelsallad.

Så här gör du

Blanda rödkålen med limejuice, fisksås, sesamolja och soja. Massera in dressingen i kålen och låt marinera ca 1 timme.

Koka risnudlarna mjuka i saltat vatten och kyl av. Blanda med gurka, rättika, chili och koriander. Vänd i ketjap bentang och sweet chilisås och smaka av. Toppa med sesamfrön.

Hetta upp en panna/stekbord och stek kycklingen snabbt i olja. Krydda med salt, peppar och ingefära och stek ytterligare 30 sekunder. Servera direkt.