Hel kyckling på amerikanskt vis med en god tranbärssås
Ingredienser
Tranbärsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
I USA är man hejare på hel kyckling - prova själv om du inte tror oss. En fyllning av äpple, tranbär och valnötter ger kycklingen en oemotståndlig smak.
Så här gör du
Fyll kycklingen med tranbär, klyftad äpple och en tredjedel av valnötterna.
Ugnsstek kycklingen enligt anvisning på förpackningen: 150° varmluft eller 175° i vanlig ugn. Pensla med smält smör blandat med lite salt, peppar och soja.
Ska vara i ugnen i 60 – 80 minuter, tills kycklingen har en innertemperatur på 82°.
Skär skalad sötpotatis och rödlök i klyftor. Blanda med olja, strö över flingsalt och peppar.
Låt potatis, lök och resterande valnötter steka samtidigt som kycklingen. Lägg i en separat form och stek när det är cirka 30 till 35 minuter kvar av den totala tiden.
Potatisen ska ha en fin färg, men fortfarande behålla sin spänst.
Lägg tranbär, apelsinskal och kanel i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt socker och apelsinsaft, sjud under försiktig omrörning i cirka 10 minuter.
Ta upp kanelstången. Servera kyckling, sötpotatisklyftor och tranbärsås till.
Smaklig måltid!
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål