Dillgryta_1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Dillkyckling med morötter

min | Enkelt

Husmanskostklassiker i ny tappning med kyckling. Hur gott som helst.

Ingredienser

Dillkyckling

1.5 kg
kycklinglårfilé
2.5 liter
kycklingbuljong
300 g
morötter, slantade
200 g
palsternacka, slantade
200 g
gul lök, hackad
10 st
vitpepparkorn
1 bunt
dillstjälkar

Dillsås

100 g
smör
60 g
vetemjöl
1 liter
spad från koket
5 dl
grädde
30 g
socker
30 g
ättika
80 g
dill, skuren
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Husmanskostklassiker i ny tappning med kyckling. Hur gott som helst.

Så här gör du

Dillkyckling

Skär lårfiléerna i stora bitar.

Lägg kycklingbitarna i en stor gryta och häll över buljongen. Tillsätt morötter, palsternackam lök, peppar och dillstjälkarna. Låt koka upp och sjud under lock i ca 30 min. Lyft ur kycklingen och sila av buljongen

Dillsås

Smält smöret och i en annan kastrull. Rör ner mjölet och låt det fräsa en stund utan att det tar färg. Häll på ca 1 liter av den silade buljongen pcj vispa. Tillsätt grädden och koka upp och låt tjockna.

 

Smaka av såsen med socker, ättika, salt och peppar. Balansera syran och sötman efter smak. Tillsätt dillen.

Värm upp kycklinglårfiléerna i såsen och servera tillsammans med morötterna och gärna kokt potatis eller ris.