Kycklingklubba_Coq_au_vin_1000x1000px
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Coq au Vin på Kycklingklubba

60 min |

Klassisk fransk kycklinggryta. Den goda grytan är mustig och smakar lika gott på vårkanten som i höstmörkret.

Ingredienser

coq au vin

5 dl
rödvin, gärna ett fylligt
100 g
smör till stekning
5 st
timjanskvistar
0.5 kg
morot, skuren i bitar
1 st
stor gul lök, skuren i klyftor
4 st
vitlöksklyftor, hackade
2 msk
tomatpuré
4 dl
kycklingbuljong
10 st
steklökar
0.5 kg
champinjoner
100 g
kycklingbacon, strimlat
salt och peppar
majsstärkelse till redning

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassisk fransk kycklinggryta. Den goda grytan är mustig och smakar lika gott på vårkanten som i höstmörkret.

Så här gör du

Dela klubborna på mitten. Marinera gärna kycklingen i rödvin över natten eller minst en timme. Lyft ur kycklingdelarna ur vinet. Bryn dem i en gryta med smör. Tillsätt lök, morot, timjankvistar och vitlök. Tillsätt tomatpuré och bryn ytterligare 1 minut. Slå på vinet och reducera ner vätskan i några minuter. Tillsätt buljong och låt sjuda i ca 40 minuter.

Lyft ur kycklingdelarna och ta bort grönsakerna. Koka upp buljongen och koka tills den har en kraftig smak. Red av med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen.

Stek steklök tillsammans med kycklingbacon och svamp tills de får en fin färg. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner i grytan.

Servera med potatispuré och kokta gröna bönor.