Coq au Vin på Kycklingklubba
Ingredienser
coq au vin
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk fransk kycklinggryta. Den goda grytan är mustig och smakar lika gott på vårkanten som i höstmörkret.
Så här gör du
Dela klubborna på mitten. Marinera gärna kycklingen i rödvin över natten eller minst en timme. Lyft ur kycklingdelarna ur vinet. Bryn dem i en gryta med smör. Tillsätt lök, morot, timjankvistar och vitlök. Tillsätt tomatpuré och bryn ytterligare 1 minut. Slå på vinet och reducera ner vätskan i några minuter. Tillsätt buljong och låt sjuda i ca 40 minuter.
Lyft ur kycklingdelarna och ta bort grönsakerna. Koka upp buljongen och koka tills den har en kraftig smak. Red av med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen.
Stek steklök tillsammans med kycklingbacon och svamp tills de får en fin färg. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner i grytan.
Servera med potatispuré och kokta gröna bönor.
BBQ KycklingSteak American med rostad sötpotatis
BBQ Lårfilé Black Garlic med smashed gurka och bladgrönsaker
Kycklinghamburgare med BBQ Lårfilé Black Garlic med kryddig kål
Ugnsbakad ”Chicky” kycklingfilé i citronsås
BBQ Butterfly Chicken med creamed corn och potatissallad
Stekt chicky kycklingfilé med currysås och rostad blomkål