Chicken & Waffles
min | Medelsvårt
Ingredienser
400 g
2 dl
Kefir eller Filmjölk
1.5 tsk
salt
2 msk
rökt paprikapulver
1 msk
lökpulver
1 msk
torkad dill
Till panering
1.5 dl
Vetemjöl
1.5 dl
majsmjöl
1.5 msk
bakpulver
1 tsk
salt
Topping
Lönnsirap
limezest
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Chicken & Waffles En klassisk våffla som blir ännu godare med friterad kyckling och lönnsirap
Så här gör du
Skär lårfilén i ca 3x3cm tärningar. Blanda ihop kefir med salt och kryddorna. Låt marinera i minst 2 timmar men gärna över natten.
Blanda ihop mjölsorterna tillsammans med bakpulver och salt. Vänd kycklingen i omgångar i mjölet och sila bort överblivet mjöl. Värm fritös till 180 grader och fritera lite av kycklingen i taget i ca 3 minuter. Innan servering friteras kycklingen ytterligare en gång i några minuter (dubbelfritering)
Lägg upp en nygräddad våffla på en tallrik och toppa men en tärning smör. Lägg därefter på de friterade bitarna kyckling och avsluta med sjuka mängder lönnsirap och rivet limezest.