American Kycklingsteak med rostade grönsaker och coleslaw
Ingredienser
Rostade grönsaker
coleslaw
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Enkelt och mycket smaker i både kyckling och grönsaker. Recept av Fredrik Nyhlén, "Fredriks fika".
Så här gör du
Coleslaw
Strimla vitkålen tunt, använd mandolin eller varför inte en osthyvel!
Massera in salt och vinäger i kålen. Låt stå i ca 15 minuter.
Skala och riv moroten. Krama ur vätskan ur och häll bort vätskan från vitkålen.
Tillsätt morötter, crème fraiche, dijonsenap och svartpeppar och rör ihop. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
Vid grillen:
Tänd på kolen, gärna i en skorstenständare. Kolen ska vara helt röd innan du fördelar den i botten av grillen.
Lämna 1/3 av ytan tom så att du kan lägga färdiggrillade saker på indirekt värme så håller det sig varmt utan att brännas.
Grilla majs
Dela gärna majsen i mindre bitar. Grilla majsen så att den får fin färg och dra åt sidan.
Grilla kycklingen
Lägg på BBQ Kycklingsteak American med skinsidan nedåt på den hetaste sidan av grillen och låt dem få rejält med färg så att skinnet blir krispigt. Vänd och låt grilla ett par minuter på andra sidan och dra sedan åt sidan och låt ligga på indirekt värme med locket på tills de är klara.
Kycklingen är klar när den känns fast har har en innertemperatur på 70 grader.
Servering
Servera kycklingen med grönsakerna och coleslaw.
Receptet är framtaget i samarbete med Fredrik Nyhlen som är känd från Hela Sverige bakar och bloggen ”Fredriks fika”.